Vpiši besede in poišči vsebino eg:
fuse,arrestor,00110115 technical...
Zadnja iskanja
Tehnična podpora
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Projekt PODIFER - EFI P4 eV

V vedno spreminjajočem se okolju električnih inštalacij je ostati na čelu inovacij ključnega pomena. Predstavljamo projekt PODIFER - podvig, namenjen razvoju specializiranih diferenčnih stikal za naslednjo generacijo električnih inštalacij, ki se brezhibno ujema z 'evropskim zelenim prehodom'. Te inštalacije naj bi vključevale različne polnilnike za električna vozila in sisteme za shranjevanje energije. Kratica pomeni "POsebna DIFERenčna stikala" v slovenščini, poudarjajoč poudarek na edinstvenih diferenčnih stikalih. Projekt si prizadeva za razvoj stikal, ki zadovoljujejo zaščitne potrebe naprednih električnih inštalacij ter igrajo ključno vlogo v evropski zavezi k trajnosti.

 

Matija Strehar

Vodja razvoja stikal

 

 

 

Pri projektu PODIFER je jasno, da sta ključna igralca v konzorciju ETI in ATLAN. Medtem ko ETI razvija elektromehanski del ter končno konstrukcijo in montažo, ATLAN skrbi za razvoj elektronskega dela specializiranih diferenčnih stikal.

 

ETI-jevo znanje

ETI, znan po proizvodnji zaščitnih stikal na diferenčni tok pod znamkama EFI-P2 in EFI-P4, stopa korak naprej na novi avtomatski montažni liniji. Ti dve standardni tipi, AC in A, sta do zdaj zadovoljevali potrebe hišnih inštalacij. A v današnjem času narašča povpraševanje po specialnih tipih diferenčnih stikal, ki zagotavljajo zanesljivo zaščito zahtevnih inštalacij, vključno z enosmernimi diferenčnimi toki in višjimi frekvencami. Takšna stikala, kot je EFI-P4 eV, vedno vsebujejo dodatno elektroniko za izpolnjevanje posebnih funkcij, ki presegajo osnovno elektromehansko delovanje.

 

Nova generacija teh zaščitnih stikal, izdelana na avtomatski liniji, se ponaša z materialno optimizacijo. To omogoča, da osnovni elektromehanski del postane trdna podlaga tudi za razvoj posebnih tipov stikal. Prvi uspešno razvit tip, EFI-P4 eV, je zasnovan za zaščito polnilnih postaj za električna vozila. Ime izhaja iz električnega vozila, kar se odraža v angleškem okrajšanju "electrical vehicle". Ta inovativna kombinacija elektromehanske osnove in dodatne elektronike odpira pot naprednim rešitvam v električni zaščiti.

 

 Zunanji videz izdelka EFI-P4 eV

 

 

Pogled v notranjost izdelka razkrije številne razlike, ki jih vsebuje to stikalo v primerjavi s standardno izvedbo. Izstopajo precej velika ploščica z elektroniko, dvojno jedro diferenčnega transformatorja, pokončni položaj jeder in dodatne interne povezave električnih komponent.

 

 Notranjost EFI-P4 eV

 

 

Certifikati in Testi: Izpolnjevanje Stroge Standarde v Električni Zaščiti

Strogi standardi, vključno z IEC 61008, EN 61008 in IEC 62955, so vodili razvoj. EMC testi na SIQ, Ljubljana, in certifikacija pri Dekra (KEMA KEUR) na Nizozemskem zagotavljajo zanesljivost teh novih zaščitnih stikal.

Medtem ko čakamo na uradno dokumentacijo, brezhibna poskusna proizvodnja EFI-P4 eV označuje začetek redne proizvodnje. Čeprav se primarna montaža nagiba k avtomatizaciji, je ročni pristop še vedno prisoten pri posebnem delu. Končno testiranje končnega izdelka ostaja natančen avtomatiziran proces.

 

Projekt PODIFER in EFI-P4 eV sta zgleda najsodobnejše inovacije v električni zaščiti, ki presegata naraščajoče zahteve električnega okolja. Ko zeleni prehod pridobiva na zagonu, ti napredki tlakujejo pot k bolj trajnostni in odporni prihodnosti. Spremljajte nas za več posodobitev, saj ETI nadaljuje svojo pot na čelu električne inovacije!

 

Vaša košarica je prazna.